2011. október 4., kedd

Beszámoló egy táborról (nyeregalátét készítő workshop) / Report of a camp (Saddle-textile-making workshops)

Vasárnap végetért a nyereg-alátét készítő workshop. Nagyon sikeres és jó hangulatú volt. Jó volt látni hogy a nemez készítéshez eddig még nem konyító embereket egy cél hogyan tud motiválni. / A felt-blanket for horses workshop, I was the head into the suns. People, who is very mean to the horses. do cause them ever no Felt.







(A csapatról röviden annyit érdemes tudni, hogy mindannyian lovas emberek, akik a maguk szakterületén profik, vagy a profizmusra törekvők. Némelyik talán már félig ló, vagy egészen az. Sokan közüllük azt sem tudtak hogy készül a nemz.) 




A álmunk az volt hogy mindenki készítsen a saját egy egyéniségének, elképzelésének megfelelő "izzasztót". Volt a 8 "lovasember" között volt lovas oktató, lótréner, lovak és gazdáik lelkét gyógyító lovas terapeuta, lovasíjász, betyár, stb. Sok-mindenben hasonlító és különbözően emberek. 








Hogy biztos sikerélmenyekkel távozhassanak, az "előnemez" technikát javasoltam. Így is volt aki közben is azt mondogatta, "el sem tudja képzelni hogy ezekből a szöszökből lesz valami."





























Persze, néha pihentünk is. Voltak előadások bemutató és koncert. Itt épen Lezsák Levente kaszkadőr tart bemutatót a szelíd lókiképzés módszeréről és előnyeiről.







Szerencsére voltak segítőim, és még jött is néhány barát. Sőt az utolsó napon a Misztral zenekar egyik tagja is (Mika) beállt gyúrni. Kora reggeltől késő éjjelig dolgoztunk minden nap. A ló-takarók pedig magukért beszélnek!