2010. október 26., kedd

Hogy is álljunk neki (3.2) Egyszerű színátmenet "2"/ Create a simple gradient "2"

 Sárkány csikók, készülődnek Norvégia meghódítására. / Dragon foals, preparing to invade Norway. / Dragon-føll, klar til å invadere Norge.
Anyaguk vegyesen ausztrál és magyar merinó, valamint racka szőr. Plusz kicsi fém csengetyűk. / They are made of a mix of Hungarian and Australian Merino, and racka her sheep. Plus a small metal bell.
Méretük átlag 8X8 cm. / Average size of 8X8 cm. 

 
Általában sokan állnak avval a problémával szembe, hogy nincs több mint néhány alapszíne. (Ők azok akik nem maguk festik a gyapjújukat és nem is tudják beszerezni.)
Nem kel kétségbe esni, mert ekkor is van lehetőségünk.
(Ha jobban megnézzük láthatjuk a színes szálak keveredését. / If you look closely you can see looking at the color mixing fiber.
A színeinket egy kézi kártolófésű segítségével összekártolhatjuk, és így alakítunk ki átmeneteket.
(Tudom most azt mondod honnan akasszál le egy ilyen fésűt!?  - Jogos a kérdés, hisz egyetlen linket sem raktam fel, hol ilyesmit lehetne kapni. {Bolond leszek, majd ha fizetnek :) sicc} De nem kell kétségbe esni, van ennél még egyszerűbb megoldás. A hatás hasonló, de mégis kicsit más.)
 "Összetépkedjük",    ...csípünk azokból a színekből, miket keverni szeretnénk. Egymásra fektetjük, úgy hogy a tenyerünkbe rakjuk, és az ujjbegyeinkkel a tenyerünk "párnájára" szorítjuk. Majd a másik kezünk mutató és hüvelyk ujjával tépkedjük, így keverednek össze a szőrszálak, és érjük el a megfelelő árnyalatot.
(Itt jól megfigyelhető, hogy egy durvább, vagy "darabosabb" összekártolódás az eredmény. Ez ugyanolyan izgalmas hatás, ha kicsit más is. / Are well observed that a coarser, the result. This effect is similar, if slightly different as well. )

Láthatjuk a különbségeket, a technikák között. Ha valami igazán izgalmas hatást akarunk elérni akkor ezeket kombinálhatjuk.
Az egyszerű "sima" hatástól az egész "darabos", "vibrálóig", bármelyiket elérhetjük.

3 megjegyzés:

  1. Szia! Ez a csipkedés tetszik, ki is próbáltam. Kicsit nagyokat tépkedtem, így ez még csak foltos, de jó lesz. Köszi

    VálaszTörlés
  2. Tovább kell dolgozni vele, míg még szöszként is nem lesz majdhogynem, homogén.
    Csak így tovább :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, kipróbálom. (ha nem ezen, máson ;))

    VálaszTörlés