2011. december 2., péntek

Kerekecske kis mese (sapka-maszkok '1) / Hats-masks ('1)

Egy mesélőnek, (Gulyás Annának) készültek ezek a "sapkák". A gyerekek bevonásával mesél, és teszi igazivá és élővé a történetet. A most készülő mese a Kacor király.
Szépen egyenként fogom megmutatni a figurákat. / I made making "hats" a story-teller girl. A story, Themselves in the children. One slowly, to show  by masks.A Mackó. / The Bear.Vegyesen használtam magyarországi merinó gyapjút és ausztráliait. / I used a mixture of merino wool and ausztráliait Hungary.


És egy kis részlet :) 

"Hiszen egyéb sem kellett a nyúlnak, uccu neki, szaladt árkon–bokron által, mintha szemét vették volna. Amint szaladt, szembejő vele egy medve, s kérdi:
– Hát te hova szaladsz, talán bizony a kopók kergetnek?
– Jaj, ne is kérdezze, medve bátyámuram! A róka koma háza előtt jöttem el, s azt mondta róka koma, hogy szaladjak, mert Kacor király van nála szálláson, s ha felébresztem, vége az életemnek.
– Hm, hm – mondja a medve –, na hallod–e, öcsém, sok országot s világot bejártam, de Kacor királynak még a színét sem láttam, de még a hírét sem hallottam. No, csak azért is meglátogatom róka komát, hadd lám, ki az a Kacor király!
Elmegy a medve róka komához, s hát, róka koma még mindig ott jár–kel a háza előtt, s amint meglátja a medvét, kiált neki:
– Jaj, lelkem medve komám, ne jöjjön erre, mert ha Kacor királyt felébreszti, vége az életének, vége az enyimnek is!
De bezzeg megijedt a medve is, megfordult, s futott keresztül az erdőn, mintha szemét vették volna."
(Kacor király)

2 megjegyzés: